Du er her:  Nyheter
Bistår bedrifter på veien til sirkulære forretningsmodeller

Bistår bedrifter på veien til sirkulære forretningsmodeller

Vi søker bedrifter som har tatt et verdivalg og satt bærekraft på agendaen. Vi i Fauna ønsker å bidra til omstillingen på en måte som gir konkurransefordeler ­­– og resultatene som trengs for å komme videre.

Målsetningen med Fauna er å gi bedrifter som har tatt et aktivt standpunkt innen bærekraft en konkurransefordel.

Sirkulær finansiering

Programmet er fullt finansiert av initiativtakerne og er støttet av ledende aktører fra næringslivet. De beste bedriftene vil kunne få tilgang på sirkulær finansiering direkte fra Fauna, samt mulighet til å få investorkapital fra mentorer, sier daglig leder i Innovation Dock, Pia Warland.

Fauna-programmet er landsdekkende og går over ett år.

Digitale samlinger

–  Første halvår blir det ukentlige digitale samlinger som ledes av erfarne spesialister innen sine felt. I tillegg blir det arbeid med eget case og kunnskapsdeling i nettverket. Det er viktig for oss å understreke at den enkeltes behov og muligheter blir adressert og diskutert i et fortrolig forum, sier Warland, som også forteller at samtlige deltakere vil få tildelt erfarne investorer som mentor for sin bedrift.

F.v.: Helene Meldahl, Nils-Henrik Stokke, Pia Warland, Nickolas H. Tomasgaard fra Innovation Dock ser frem til å sette i gang Fauna Eksperimentet (foto:    Line Owren Fotografi   )
F.v.: Helene Meldahl, Nils-Henrik Stokke, Pia Warland, Nickolas H. Tomasgaard fra Innovation Dock ser frem til å sette i gang Fauna Eksperimentet (foto: Line Owren Fotografi)

Lurer du på om din bedrift kan ha utbytte av Fauna-programmet? Vi svarer mer enn gjerne på spørsmål – ta kontakt!

Unik oppfølging

Siste halvår blir det arrangert relevante samlinger med oppfølging fra et kompetent team av rådgivere, eksperter og mentorer. Foredragsholdere fra Fauna sine nasjonale samarbeidspartnere vil gi deg sine beste råd for å bidra til at din bedrift kan ta de rette valgene fremover.

Denne oppfølgningen er unik i norsk sammenheng og en viktig del av programmet for å sikre at tidligere beslutninger og ønsker blir forsvarlig implementert i din bedrift, sier Warland.

MIT-verktøy

Verktøyene i programmet bygger på MIT sin velprøvde entreprenørskapsmetodikk «Disciplined Entrepreneurship», forteller hun.

Dette programmet har vi jobbet med i mange år. Til Fauna-programmet har vi videreutviklet det slik at det tar bedre hensyn til utfordringene med en bærekraftig forretningsmodell.

Samarbeidspartnere (flere vil bli annonsert):

Innovasjon Norge, Nysnø Klimainvesteringer, Deloitte, PWC, Eggs Design, Inventas, Pure Consulting (KPMG Pure Sustainability), Innovation Dock og Investore.

Flere nyheter