Du er her:  Nyheter
Nyoppstartet biotech bedrift forbereder produktlansering

Nyoppstartet biotech bedrift forbereder produktlansering

(Foto: Renee Isabel Bakkemo, Maria Aaslund og Andrea Gamst)

Mycela er et av tre selskaper som nylig fikk innvilget rentefritt, sirkulært lån fra Fauna Eksperimentet. Investeringen på 400.000 kr skal brukes til innkjøp av utstyr og matching-kapital til bl.a Innovasjon Norge, noe som fremskynder selskapets produktlansering. Nå skal de vise verden hvordan sopp kan brukes til å løse miljøproblemer.

Fauna Eksperimentet – ressursene som skal til for å lykkes

En kunster, en designer og en molekylærbiolog, med en spesialisering i soppriket. Gründerne i Mycela har ulik bakgrunn, men de deler en lidenskap – utforsking av soppens egenskaper. De mener at vi må tenke helt nytt for å løse utfordringene verden står ovenfor. Soppen vil være en av våre viktigste allierte når det kommer til å løse miljøproblemer, og den vil erstatte bruken av materialer med høyt miljøavtrykk. Tiden er inne for radikale løsninger. Det er ikke tilstrekkelig at grønn omstilling settes på agendaen, bærekraft må omgjøres til et konkurransefortrinn, nå og i fremtiden. Det er her Fauna Eksperimentet kommer inn i bildet.

Fauna Eksperimentet gir deltakerne unik kunnskap rundt bærekraftig forretningsutvikling, tilgang til programmets egne mentorer og et betydelig nettverk som hjelper selskapene videre på veien. I tillegg til samlinger med eksperter og rådgivere, ligger det høy verdi i kunnskapsdelingen mellom deltakerne. Med-gründer i selskapet, Renée Isabel Bakkemo, forteller at samlingene har vært avgjørende for den raske utviklingen i selskapet. – Vi har utvidet nettverket vårt og knyttet verdifulle kontakter som vi tar med oss videre. Nå har vi ressursene som skal til for å lykkes med fremtidige mål. Jeg og Mycela vil for alltid være takknemlig for denne muligheten og den positive opplevelsen vi har hatt med hele teamet fra Fauna Eksperimentet.

Mentor for Silicon Valley startups

Sarah Lerche driver Escalon Services, og er mentor for Mycela. Gjennom Escalon Services hjelper hun gründere og startups med å løfte de administrative pliktene de er underlagt. Og hun vet hva hun snakker om. De siste 30 årene har hun bistått tidlig oppstart-bedrifter med CFO-tjenester i techfirmenes metropol Silicon Valley i USA. Hun forteller at det har vært inspirerende å jobbe med teamet i Mycela, og at de har en spennende reise foran seg.

"Disse damene er fryktløse og ambisiøse. De har både planene og ideene som skal til for å lykkes. Selv er jeg blant de første i køen når de bærekraftige produktene deres kommer ut på markedet."

– Sarah Lerche (grunnlegger Escalon Services)

Fremskynder produktlansering

Investeringen fra Fauna Eksperimentet blir brukt til kostbart produksjonsutstyr, og matching-kapital hos Future Materials og Innovasjon Norge. Selskapet er allerede i full gang med produksjon av prototyper som vil bli sendt til testing. Gründerne forteller at de nye anskaffelsene vil effektivisere produksjonen av materialet. – Utstyret vil hjelpe oss å produsere mer biomateriale, på en renere måte. Summen av alt dette gjør at materialet vårt vil komme raskere ut i markedet, sier Bakkemo.

"Mycela er et ferskt selskap, utviklingen vår hadde tatt mye lengre tid uten støtte og veiledning fra Fauna Eksperimentet»

– Renée Isabel Bakkemo

Om Mycela

Mycela tar i bruk mycelium (rotsystemet til sopp) og lavverdig avfall for å lage et biomaterial som fungerer som et alternativ til tradisjonelle materialer med høyt miljøavtrykk (betong, metall, plast, tre).

Biomateriale er holdbart, naturlig vannavstøtende, lettvektig, sterkt, brannsikkert, isolerende, giftfritt og kan komposteres hjemme. Prosessen er hundre prosent sirkulær og karbon negativ. Mycela vil tilby ulike produsenter innenfor interiør-, emballasje- og byggsektoren, et fullstendig miljøvennlig materiale som kan inkorporeres inn i egen produksjonsprosess.

Flere nyheter