Du er her:  Nyheter
Løfter frem morgendagens løsninger i dag

Løfter frem morgendagens løsninger i dag

– Det er ikke vi som skal finne løsningene, men vi vil bistå de som har tatt samme standpunkt som oss, sier Tore Gjedebo. Sammen med ektefelle og eksperimentpartner Siw er han nå klar for å lansere Fauna Eksperimentet.


De er ferdige med å snakke om bærekraft i tredjeperson. For Siw og Tore Gjedebo er det ingenting som heter «Det kan hende at det er en klimakrise» eller «Vi må lage handlingsplaner for å nå klimamålene».

maur.jpg

Med innsatsen i Fauna Eksperimentet kan vi utrette mer enn vi kan som enkeltindivider


– Vi handler nå

Vi lever i en klimakrise og vi handler ut fra at det skjer nå. Fauna Eksperimentet er en mulighet til å møte andre med samme overbevisning. Mennesker som agerer ut fra et felles standpunkt, sier Siw.

Ekteparets holdning til klima og miljø har vært en prosess. Lanseringen av Fauna Eksperimentet er et resultat av tankene individets rolle i møte med et felles mål.

Vi tenkte på hva vi selv kunne gjøre for å bedre miljøsituasjonen. Vi kan kjøre mindre bil, spise mindre kjøtt… Men når innsatsen føles marginal er det lett å bli matt. Med innsatsen i Fauna Eksperimentet kan vi utrette mer enn vi kan som enkeltindivider, sier Tore.

Ingen eierskap

Som anerkjent business-strateg og investor vil det kanskje komme som en overraskelse for noen at Tore Gjedebo og Fauna Eksperimentet ikke vil ta eierskap i bedriftene det satses på.

Vi kommer til å tilby sirkulære lån til de beste ideene.

–  Vi vil bruke midlene våre i positiv retning, men ikke kommersielt. Vi er overbevist om at de som bestemmer seg helt og fullt for dette kommer til å ha en konkurransefordel. Men det er et eksperiment i det standpunktet. Du må bli med i programmet for å bli med på veien, sier Tore.

Å skape synlig vekst utgjør en vesentlig del av Fauna-programmets ambisjoner.

Et stort nettverk med bred kollektiv kunnskapsbase blir gjort tilgjengelig for deltagerne, for å skape en best mulig prosess og produktutvikling tilknyttet morgendagens løsninger. Vi kommer også til å tilby sirkulære lån til de beste ideene. For oss handler det om å gi noe videre til neste generasjon av selskap, sier Siw.


Alle bransjer (nesten!)

De har snakket mye om hvilke områder og bransjer de vil satse på.

Vi har landet på at det fort kan bli forutinntatt. Emner og tema vi har interesse for er ikke det som skal styre, det blir som å si at det er vi som skal finne løsningene. Derfor er konklusjonen at vi er interessert i alle bransjer, sier Tore.

Nå ser de frem til å bli overrasket, inspirert og engasjert av søknadene som kommer inn.

Hvis du er i tvil om du skal søke, anbefaler vi deg å se gjennom søknadsskjemaet. Har du noe å fylle inn, er det stor sannsynlighet for at dette programmet er riktig for akkurat deg, sier Siw.  

Flere nyheter