Du er her:  Nyheter
Ogoori mottok 400.000 kr i lån fra Fauna Eksperimentet

Ogoori mottok 400.000 kr i lån fra Fauna Eksperimentet

Ogoori mottok 400.000 kr fra Fauna Experimentet. Lånet skal hjelpe selskapet med produksjon og kommersialisering av et nytt parti med plastgranulat. Plasten går til produksjon av sirkulære produkter, som tilbys markedet gjennom en leiemodell.

(Av: Ka Man Mak/ Ogoori og Innovation Dock)

Metodikk fra MIT og Faunas mentorordning gir resultater

I 2020 var Ogoori et av syv selskaper som ble valgt ut til å delta i Fauna Eksperimentet. Bak Fauna står Innovation Dock og InvesTore. Innovation Dock, som ligger i Stavanger og Sandnes, er et innovasjonsmiljø som i dag huser over 80 selskaper. De har bred kompetanse innen forretningsutvikling og tilrettelegging for gründere.

Fauna Eksperimentet har varighet på ett år, her lærer deltakerne metodikken Diciplined Entrepreneurship fra MIT og møter foredragsholdere fra flere nasjonale samarbeidspartnere. Utviklingen av fremtidens bærekraftige produkter, tjenester og teknologiutvikling handler om å ta et felles samfunnsansvar. Fauna skal bidra til omstillingen på en måte som gir konkurransefordeler – og resultatene som trengs for komme videre.

Christian Rokseth, investor og administrerende direktør i Bartec Pixavi, har fungert som mentor for Oogori. Han har de siste månedene hjulpet selskapet med videreutvikling av forretningsmodellen deres.

"Det har vært en fantastisk opplevelse å være mentor for Ogoori. Jeg har lært like mye, som jeg selv har lært bort. Selskapets sirkulære modell er et flott konsept. Vi ser at større selskaper nå begynner å bevege seg i samme retning, som Aker BioMarine."

– Christian Rokseth (administrerende direktør, Bartec Pixavi)

Larissa Slottet, administrerende direktør i Ogoori forteller at deltakelsen i Fauna har vært av uvurderlig betydning. – Sammen kan vi gjøre så mye mer, å ha støtte fra Fauna-arrangører og deltakere har ført Ogoori et stort skritt videre på veien mot å bekjempe plastforurensning. Vi er ekstremt takknemlige for denne muligheten, forteller hun før hun fortsetter: – Det har vært en krevende, men berikende opplevelse å delta i programmet. Ogoori er nå del av et nettverk med likesinnede, vi har utviklet oss og lært masse gjennom denne tiden.

Om Ogoori

Norsk oppstartsselskap grunnlagt av to norske verdidrevne møbelselskap, Vestre og Ope. Selskapets hovedfunksjon er å omdanne avfall fra strender om til plastikkgranulat – som vil bli tilbudt markedet gjennom en abonnementstjeneste som kalles Material as a Service (MaaS). Gjennom blockchainteknologi skal du kunne spore hvor plastråvaren kommer fra.

Se også:

Verdens første benk laget av eierløst plast

Prime Minister Erna Solberg at Bergen Cleanup hosted by Clean Shores

Flere nyheter